Cégtörténet

1982-óta különböző szervezeti formában működik a vállalkozás.

1990-ben megalakult a METAL-UNION Bt. Fő tevékenysége a horganyozás volt, ami a későbbiekben nikkelezés és ónozás technológiákkal bővült. A cég folyamatosan 4-5 fő munkatárssal működött, és a megbízható minőségnek köszönhetően több partnerrel hosszú távú kapcsolatot sikerült kialakítani.

1998-ban kezdődött a telephely bővítése és átépítése.

2000. 06. 22-én megkezdte munkáját a METAL-UNION Kft. Újabb technológiákkal bővült a tevékenység: szulfamátos nikkelezéssel és hideg vegyi barnítással. Az acél alapanyagokhoz a hidrogén okozta ridegedés kiküszöbölésére, többféle kidogozott technológiával rendelkezünk, így a Megrendelőink a számukra legmegfelelőbbet választhatják.

2003. Az országban elsők között vezettük be az EN ISO 9001/2001 és az EN ISO 14001/1997 integrált minőségügyi és környezetirányítási rendszert, ezzel is jelezve elkötelezettségünket a minőségi termelés és a környezetvédelem iránt.

2006. Az ISO rendszer megújítása során az ISO 14001/2005 környezetirányítási rendszer került bevezetésre.

2008. Befejeződött a telephely átépítése, korszerűsítése. Átadásra került egy légmosós és hangtompítós légelszívó, légtisztító rendszer.

2009. Az újonnan kialakított üzemrészben a legújabb fejlesztésű ezüst, sárgaréz, vörösréz technológiák kerültek telepítésre.
Ezüst, nikkel, ón, sárga- és vörösréz bevonatok készítését ALUMÍNIUM alapfémre is vállaljuk!
Az új technológiák biztonságos üzemeltetését egy újabb légmosóval felszerelt elszívó rendszer és a PLC vezérlésű automatikus működésű szennyvíztisztító rendszer biztosítja.

2009. Megújításra került az ISO 14001/2005 környezetirányítási rendszer és bevezetésre került az ISO 9001/2009 minőségügyi rendszer.

2011. Új technológiák bevezetésével tovább bővítjük a szolgáltatások körét. Nikkelezési technológiáink választéka kibővült a fényes és szulfamátos mellett a fekete, a selyemfényű nikkelezéssel és a nikkel antikolással. Bevezettünk egy nikkelmentes BRONZEX technológiát, amit elsősorban bőrdíszmű, ruha kellékek és ékszer készítőknek ajánlunk a figyelmébe. Ezzel a bevonattal ellátott fém tárgyak nem váltanak ki allergiás vagy bőr irritációs hatásokat az arra érzékeny emberekben sem.
Díszítő arany bevonatokat is készítünk. Az arany bevonat 99,1% tisztaságú.
Koptatást és polírozást is vállalunk vibrációs technológiával.

2012. Létrehoztunk egy korszerűen felszerelt üzemi laboratóriumot, amivel a galvanizálás technológiai és a keletkezett szennyvizek kémiai vizsgálatát el tudjuk végezni.

2013. A legújabb fejlesztésű, nano részecskéket tartalmazó horgany passziválási technológiát is bevezettük. Ezzel az eljárással kivételesen magas korrózió állósági követelményeket is tudunk teljesíteni. Jelenleg 8 féle különböző minőségi követelményeket kielégítő passziválási, valamint színes és színtelen pórustömítő, utókezelő eljárással állunk a Megrendelőink rendelkezésére. 

2015. Megvásárlásra került egy MAGIDO X51 L101/08 alkatrészmosó berendezés, amellyel nagy mennyiségben lehet a tömegárú alkatrészek zsírtalanitását/előkészítését végezni.
Bevezetésre került az ISO 14001:2015 környezetközpontú irányitási rendszer és az ISO 9001:2015 minőségirányitási rendszer.

2016. Megvásárlásra került egy Jungheinrich gázüzemű és egy Jungheinrich gyalogkiséretű elektromos targonca,ezzel megkönnyítve a telephelyen belüli árú kiadás/átvételt.
Cégünk vásárolt egy Ascott CCiP 450 típusú sópermet kamrát amellyel az elkészült alkatrészek korrózióállóságát tudjuk vizsgálni a Megrendelőink kérésére, sópermet (NSS,MSZ EN ISO 9227) vagy víztől eltérő folyadékba merítéses vizsgálattal (MSZ EN ISO 2812-1:2007).

2017. Beszerzésre került egy Fischerscope X-Ray XDLM típusú röntgenesugaras rétegvastagság mérőmüszer a gyorsabb és precízebb rétegvastagság méréshez.
Bevezetésre került a kobaltmentes,CrVI mentes, RoHS megfelelőségű vízkék vékony és vastagréteg passzíváló.

2018. Cégünk a 2017-ben elért, kiváló eredményeinek köszönhetően bekerült a KKV Top 100-as listájába, Ipar kategóriában.

Telephely
Telephely
Telephely
Ezüstöző műhely
PLC vezérlő
Szennyvízkezelő ioncserélő
Szennyvízkezelő iszapprés
Szennyvízkezelő tartály
Alumínium előkezelő
Zsírtalanító berendezés
Röntgensugaras rétegvastagságmérő
Röntgensugaras rétegvastagságmérő
Horganyozó műhely
KKV Top 100